テンダーステム®ブロッコリーの麻婆風ピリ辛炒め

テンダーステム®ブロッコリーの麻婆風ピリ辛炒め

フライパン一つであっという間にできる、栄養もボリュームもたっぷりのおかず。忙しい平日に嬉しい、ご飯が進む一皿です。

準備準備時間

5 分間

調理する調理時間

10 分間

人分

2

手順

  1. テンダーステム®ブロッコリーは、斜めに半分にして切る。長ねぎ、にんにく、しょうがはみじん切りにする。Aをすべて合わせ、片栗粉をよく溶いておく

  2. 鍋に1リットルの湯を沸かし、小さじ1杯の塩(分量外)を加え、テンダーステム®ブロッコリーを2分茹でる。茹で上がったらザルにあげ、冷ます

  3. フライパンを熱し、ごま油をひく。みじん切りにした長ねぎ、にんにく、しょうが、鷹の爪1本を加えて中弱火でにんにくの香りが出るまで炒め、次にひき肉を加えて炒める

  4. ひき肉の色が変わったら、テンダーステム®ブロッコリーとAを加え、全体に絡むように炒めてとろみが付いたら火を止める

Nutrition information for Tenderstem® broccoli is based on lab analysis of the raw product commissioned by Tenderstem® broccoli. Please note, nutrition may vary due to origin, methods of storage and preparation, and freshness.

Nutrition analysis of recipes featured on the Tenderstem® broccoli website is calculated by a registered dietitian using McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Seventh Edition, but may vary slightly depending on the specific ingredients used. Analyses do not include optional ingredients or suggested accompaniments unless specific amounts are given. If there is a range in the amount of an ingredient, the smaller amount is used. When a recipe lists a choice of ingredients, the first is used.