テンダーステム®ブロッコリーとベーコンのキッシュ

テンダーステム®ブロッコリーとベーコンのキッシュ

冷凍パイシートを使うことで驚くほど手軽にできるのに、テーブルがパッと華やかになる仕上がり。おもてなしディナーにもぜひ。

準備準備時間

30 分間

調理する調理時間

45 分間

人分

4

手順

  1. 冷凍パイシートは製品の指示どおりに解凍しておく

  2. パイシートは打ち粉をしてタルト型の大きさに合わせて綿棒で伸ばす。タルト型に乗せ、フォークで底に何箇所か穴を開けておく

  3. 鍋に1リットルの湯を沸かし、小さじ1杯の塩(分量外)を加え、テンダーステム®ブロッコリーを加えて1分茹でる。茹で上がったらザルにあげ冷ましておく

  4. フライパンを熱し、オリーブ油をひきたまねぎは縦薄切りにして、ベーコンは2cm幅に切る。たまねぎとベーコンを中火で炒め、たまねぎが少ししんなりするまで炒める

  5. ボールに卵液を合わせる。卵を割り入れて、残りの調味料を加えよく混ぜ②も加えておく

  6. パイシートを敷いたタルト型に、テンダーステム®ブロッコリーと③を流し入れ、予熱200度のオーブンで40分から45分焼く。途中、花らいの部分が焦げてきたらアルミホイルでカバーする

  7. いい焼き色がつき、卵液が固まったらケーキークーラーの上で冷ます。祖熱が取れてから型から外して切り分ける

Nutrition information for Tenderstem® broccoli is based on lab analysis of the raw product commissioned by Tenderstem® broccoli. Please note, nutrition may vary due to origin, methods of storage and preparation, and freshness.

Nutrition analysis of recipes featured on the Tenderstem® broccoli website is calculated by a registered dietitian using McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Seventh Edition, but may vary slightly depending on the specific ingredients used. Analyses do not include optional ingredients or suggested accompaniments unless specific amounts are given. If there is a range in the amount of an ingredient, the smaller amount is used. When a recipe lists a choice of ingredients, the first is used.